Ouders

Kennismaking
Als ouder de zorg voor je kind aan andere (moeten) overlaten, is één van de moeilijkste dingen die er is. Het is daarom van belang te weten waar uw kind terecht komt en zelf uw mening te vormen over de toekomstige woonplek van uw kind. Hiervoor wordt u uitgenodigd om samen met de plaatser en/of gezinsvoogd langs te komen, zodat we kunnen kennismaken en u de woning kunt zien.

Wonen en dan?
Wanneer uw kind bij ons komt wonen stellen wij samen met u en de plaatser/gezinsvoogd een zorgplan op. Hierdoor kunnen we zorg bieden die aansluit bij de behoeften en mogelijkheden van uw kind.
Dit zorgplan, of individueel behandelplan, vormt de basis om alle mogelijkheden op het gebied van wonen, ontspanning, dagbesteding en zorg in kaart te brengen.
Minimaal 1x per jaar bespreken wij dit plan met de ouders/vertegenwoordiger en als het nodig is, vindt vaker een gesprek plaats.
Vervolgens wordt waar nodig of gewenst het zorgplan aangepast of veranderd.

Contact met uw kind
Afhankelijk van de afspraken die gemaakt zijn met de plaatser en/of gezinsvoogd van uw kind, onderhoudt u het contact met hem of haar.
Daarnaast zijn er met ons als gezinshuisouders afspraken te maken over het telefonisch op de hoogte houden van hoe het met uw kind gaat.
Als u en de plaatser of gezinsvoogd daarvoor toestemming geven, zullen we ook af en toe iets schrijven over uw kind op deze website en/of een foto plaatsen (ga naar Weblog).