Hier kunnen jullie onze belevenissen lezen en foto's van het dagelijks leven en bijzondere momenten bekijken.
Op dit moment zijn de kinderen die bij ons wonen: Marlissa (15), Fabio (15), Nena (14), Kaelan (12), Virgilio (11), Aiden (10), Tris (8), Jason (8) en Guennan (5).

6 oktober 2016
Time flies, when you´re having fun.... twee jaar geleden de laatste update. Ik ben benieuwd hoeveel mensen zijn gaan kijken op de site en keer op keer moesten vaststellen dat er nog steeds niet bij gekomen was in het weblog..... onze excuses daarvoor. Vanaf nu gaan we hem (haar?) weer goed bijhouden. 
Even in vogelvlucht de afgelopen twee jaar:
- mei 2014 bootje 1
- augustus 2014, wegens te klein bootje 1 in augustus bootje 2 met de prachtige naam :
 Live & Love.
- augustus 2014 Marlissa en Fabio naar praktijkschool de Brug in Zaltbommel
- zomer 2015 met de boot op vakantie naar Leukermeer in Limburg
- augustus 2015 Nena naar Bossche Vakschool in Den Bosch, niveau BBL!
- februari 2016 afscheid van Arlanda, verhuisde naar Driestroomhuis de Schutse in Zaltbommel
- maart 2016 Jason komt bij ons wonen. Leuk een jong kind erbij
- juni 2016 wegens te kleine boot 2 en met name te weinig privacy, aanschaf boot 3 (tenslotte is drie keer scheepsrecht)
- augustus 2016 met zń allen met akantie naar het Eiland van Maurik; boot, camper en chalet, voor elk wat wils
- september 2016 Kaelan naar Stedelijk Gymnasium Nijmegen
- eind september 2016 Geer en Goor komen bij ons wonen (zie foto´s onder deze update)
- oktober 2016 vier kipjes van Red een Legkip komen Geer en Goor gezelschap houden
- oktober 2016 Patty komt ook bij ons wonen (zie foto hieronder) 

Hieronder wat foto´s: 
nieuwe boot!

 
De boot, nu heet-ie nog All Four, na het schilderen Imagine

 
De nieuwe kipjes

 
Geer                                                Geer en Goor

 
Patty 

23 mei 2014
WE HEBBEN ERG LEUK NIEUWS!! Over zes dagen ligt er een bootje van Driestroomhuis de Brug in de haven van Heerewaarden. Alle kinderen hebben erg veel zin om te gaan varen en wij natuurlijk ook. 
 

 

14 april 2014
Op enig moment is de update van januari 2013 verdwenen. jammer maar helaas..... het is wel heel erg tijd voor wat nieuwe feiten.
De samenstelling van ons gezinshuis is -gelukkig- ongewijzigd. De kinderen zijn allemaal ouder en groter geworden. Vooral Nena, Arlanda en Marlissa groeien als kool. Fabio doet als enige jongen boven de 10 zijn best om de meiden bij te houden. 
We hebben wel gezinsuitbreiding gehad; op 14 februari 2014 heeft onze Bubbeltje 3 puppy's geworpen. Ze zijn alledrie supermooi en lief. Gelukkig hoeven we van alledrie niet echt afscheid te nemen: eentje, Whisky, blijf bij ons, Kwastje gaat naar de buren en het meisje -nog zonder naam- gaat naar ome Jasper, de broer van Miriam. 
 Whisky

Sinds de vorige update zijn er vele zwemdiploma's behaald: C voor Nena. A voor Tris en Virgilio. B voor Aiden en later ook voor Kaelan, Tris en Virgilio en afgelopen zaterdag 12 april heeft Aiden -in 7 lessen!- haar C-diploma gehaald. Drie mannen zijn nog bezig voor C. Guennan wil wel heel graag op zwemles, maar ze is nog ietsiepietsie te jong :-). Wel is Guennan in mei 2013 gestart op de peuterspeelzaal, wat we voor haar ook school noemen. ze heeft het er meestal erg naar haar zin. Haar beste vriendinnetje Zoë, ziet ze daar dan ook.
In januari 2013 hebben de vijf oudste kinderen -Arlanda, Marlissa,
 Fabio, Nena en Kaelan weerbaarheidstraining gekregen in zaal danszaal boven in ons huis. Deze training werd gegeven door Theo de jong, politie-agent en kickbokstrainer. Alle vijf de kinderen zijn daarna gaan kickboksen, zodat ze zich sterk voelen en weerbaar zijn wanneer dat nodig is. Aiden is enkele maanden later aangesloten. Door een aantal kinderen wordt ook fanatiek getennist: Aiden, Nena, Fabio en Arlanda. Kaelan en Marlissa zijn na één seizoen gestopt. Verder wordt er nog gevoetbald. Het is een sportief groepje kinderen hier in huis. Na de zomervakantie zal Virgilio ook gaan voetballen, hij kan al hard rennen en hard schoppen, nu valt de training nog op dezelfde dag als de zwemles. 
Sinds enkele weken wordt in het gezinshuis ook zangtherapie gegeven, om de kinderen bewust te laten worden van hun stem, ademhaling en lichaam als instrument. Enkelen zijn zo gemotiveerd geraakt hierdoor, dat ze zich willen opgeven voor The Voice Kids, haha. We zijn benieuwd. 

Uiteraard zijn we in de zomer van 2013 ook weer met vakantie geweest; twee weken Duitsland in twee 8-persoonshuisjes op een Park van Landal Greenparcs. Het was zo'n groot succes dat we dit jaar weer gaan. Helaas was het park van vorig jaar al volgeboekt zodat we moesten uitwijken naar een nabijgelegen park. We hopen dat het net zo leuk wordt als vorig jaar. Dit jaar zitten we met z'n allen in een 12 persoonshuisje. Oom Jasper gaat ook mee en hopelijk ook Iris onze stagiaire van vorig jaar.
Dit schooljaar zijn we gestart met drie HBO stagiaires: Evy, Lucie en Marieke, helaas is Marieke er begin van dit jaar mee gestopt. De twee overgebleven meiden hebben zich vastgebeten in het gezinshuisgebeuren en de daarbij om de hoek komende problemen en uitdagingen. Het is erg leuk om hen met de week te zien groeien in hun vaardigheden. 

Vergeten we bijna te vermelden dat Arlanda dit jaar is gestart op het voorgezet onderwijs. Na de zomervakantie van 2013 is zij naar school voor praktijkonderwijs de Brug -om het simpel te houden :-)). Zij doet het daar zo goed dat ze voor de meeste vakken werk op VMBO B/BL aangeboden krijgt. 
Na dit schooljaar zullen Marlissa en Fabio zich bij Arlanda voegen op dezelfde school. Ze gaan dan gedrieeen op de fiets. We zijn benieuwd.

21 november 2012
Nou daar zijn we dan eindelijk weer 's een keer met een update van het rijlen en zeilen in ons gezinshuis.
Sinds de laatste keer is er een hoop gebeurd de meeste kinderen zijn een jaar ouder geworden en allemaal zitten ze een klas hoger.

In het begin van het jaar is Aiden na lang twijfelen, beneden gaan slapen. Na enkele weken dubben, besloot Kaelan, die Aiden boven erg miste, om bij haar te gaan slapen. Zo kwam het dat Ben in vijf weken twee keer dezelfde kamer schilderde en er twee hoogslapers bouwde.

10 maart vierden we de eerste verjaardag van onze Guennan (ook wel liefdevol Guenneke genoemd). Het was, vooral voor alle anderen, een leuk feestje.
Eind maart zwommen Fabio en Aiden af voor A. Fabio stoomde meteen door voor B in mei en mocht zaterdag 15 september, samen met Marlissa, op voor C.
Aiden heeft inmiddels haar B diploma gehaald en was zo trots als een aap. Zij houdt het zwemmen nu voor gezien.

Op 6 april deed het vijfde gezinshuiskindje zijn intrede: Virgilio. Een jongetje van toen nog 6 jaar. Inmiddels is hij zeven. Op schooldagen gaat hij samen met Fabio in de taxi naar school. Virgilio houdt van buitenspelen, auto's en lekker eten.

In de zomervakantie alle kinderen van 6 jaar en ouder op kamp geweest en de laatste twee weken gingen we samen met Driestroomhuis HeThuis op vakantie naar de Ardennen. We verbleven met z'n 21-en in een groot huis vlakbij een meer. Behalve heel druk was het ook heel leuk en hebben we met de kinderen leuke en spannende dingen gedaan.
Onze stagiaire Juul en ome Jasper waren ook mee en hebben zich meer dan nuttig gemaakt.

Na de zomervakantie zijn Aiden en Tris ook gestart met voetballen. Vijf van de kinderen voetballen nu. Dat werd een duur grapje bij de voetbalsponsorloop, waar Miriam weer iets te enthousiast geld per rondje had gedoneerd, met als gevolg dat het voetbalsinterklaasfeest bijna geheel door gezinshuis de Brug kan worden gefinancierd :-). Rene hoopt dat ze er iets van geleerd heeft voor volgend jaar..... Dat blijft afwachten met Miriam en cijfers...

Eind september had Arlanda groep 8 kamp. Hoewel ze er in eerste instantie helemaal geen zin in had, was het achteraf toch wel leuk.
Groep 8 is toch een heel andere groep dan de andere groepen. Spannend om na te denken over naar welke school je volgend jaar wilt en kunt gaan. Arlanda is al naar de open dag van het Cambium College in Zaltbommel geweest.

Na de herfstvakantie zijn Kaelan, Aiden, Arlanda, Marlissa, Nena en Fabio gestart met tennislessen. Erg leuk om te zien hoe snel ze het allemaal oppikken en hoeveel plezier ze erin hebben. Hoewel...... de laatste keer heeft de trainer aangegeven dat hij van de vier oudsten volgende keer veel meer inzet verwacht; waarschijnlijk is de in aantocht zijnde pakjesavond daar voor een deel debet aan. Blijft toch spannend :-).

Qua gezondheid hebben we dit jaar niets te mopperen. Op wat kleine verkoudheidjes en buikpijntjes na, is tot deze week niemand echt ziek geweest (nou ja, Miriam dan, maar daar heeft verder niemand last van :-)). Deze week dan wel Kaelan een dagje thuis en nu Tris met fikse oorontsteking.
Ook de tandarts had niet veel te verdienen aan de kids, behalve wat sealen en één kapotte kies was er in de halfjaarlijkse controle niets te melden. Gelukkig voor de tandarts compenseerde Marlissa dat met drie keer een afgebroken (dezelfde) tand.

Over vier nachtjes wordt Tris alweer 5 jaar en komt Sinterklaas aan in Heerewaarden.

Goed voornemen alvast voor volgend jaar: vaker in het weblog van de website schrijven en de foto's bijhouden voor alle belangstellenden.

Tot slot nog even wat fotootjes van het afgelopen jaar.


 

 

 

 

 

 

 

  

 

10 januari 2012
Voor iedereen die we het niet hebben gewenst, schriftelijk of mondeling, een heel gezellig en gezond 2012.
Dan nu het vervolg van 5 december.
Jammer dat door de slechte zomer en het niet echt zwemweer was. Maar de kids hebben zich er niet echt van laten weerhouden het zwembad in tuin in te gaan. Waterratje MArlissa moesten we er soms echt van weerhouden het water in te gaan omdat het echt
Op 23 september vierde Arlanda haar 11de verjaardag. Een Adidasvest moest en zou er komen, dus dat was één van de cadeaus. Arlanda koos niet voor een smuldoos als eten maar voor tortilla's. Hartstikke leuk! En een kleintje met vruchtjes, room en slagroom als toetje na.
In de prachtige nazomer en vroege herfst hebben de kinderen nog veel buitengespeeld en zelfs nog met water gespeeld.
Intussen groeide en ontwikkelde Guenneke goed door.
In de herfstvakantie gingen we naar een bos in buurt van Amerongen, en fantastische speeltuin bij een overigens bar slecht pannenkoekenrestaurant, maar de kinderen hadden veel plezier. Ons hondje Dazzle groeide ook goed door en kreeg behoorlijk wat kapsones. Hij waande zich de koning van de Brug en dat leverde helaas nogal wat strijd op. Zijne koninklijke honderigheid vond het nodig om alles wat hij tegenkwam met zijn plasje te markeren. Uiteindelijk dachten we dat een speelkameraadje misschien de oplossing kon zijn en zo deed een tweede hondje zijn intrede: Bubbeltje (of Bubbles zoals René hem noemt). We hebben de kinderen nog de naam 'Watje' voorgelegd, gezien zijn pluizige voorkomen, maar daar waren ze niet voor te vinden. Bubbeltje is een kruising Maltezer/Shih-Tzu, een boomertje dus. Een echte spring in het veld. Tussen de dame, want dat is Bubbeltje, en de heer gaat het erg goed en ze kunnen niet meer zonder elkaar.
En toen........ na uren van aankruizen van gewenste cadeaus in de talloze sinterklaasspeelgoedboeken, kwam hij eindelijk aan. Sint Nicolaas. Wat een spanning; (bijna) iedereen stuiterde alle kanten. Maar voor de spannende pakjesavond werd eerst Tris nog 4. Een mijlpaal; naar de basisschool. Gelukkig zit zijn boezemvriend Douwe al in groep 1 en is het voor Tris vooral leuk dat hij hem nu iedere dag ziet. Natuurlijk mocht ook Tris kiezen wat hij wilde eten en daar was hij weer: de smuldoos. Bij naar de basisschool gaan hoort natuurlijk ook een afscheid nl. van de peuterspeelzaal, dat vierden we vlak voor de kerstvakantie omdat in verband met alle drukte nieuwe kindertjes in de maand december niet mogen starten op school.
Pakjesmiddag op 4 december was een succes. Ook voor de kinderen die er niet waren had de Sint pakjes meegenomen dus zo bleef het een paar dagen feest. De grote mensen waren vooral blij dat er vast één evenement achter de rug was :-). Want in vlot tempo volgden brand in het cafetaria, René's verjaardag, het grote mensenfeest voor Tris, René en Aiden, Aiden's verjaardag: 6 in de jongedame geworden! Helaas was Sander (fritestent) gesloten agv rookschade door de brand bij de buren, dus moest Aiden voor nu genoegen nemen met frietjes bij het zwembad; kerstboom kopen en versieren; kerstontbijt op school (meiden), kerstlunch op school (Fabio) en kerstdiner op school (kaelan, Aiden), waarvoor natuurlijk diverse etenswaar moest worden meegebracht en/of klaargemaakt. En toen was het eindelijk kerstvakantie, voor de meesten een weekje te laat.
Tussendoor hadden we nog diverse ziekenhuisbezoeken: Aiden twee keer ivm haar lengte, helaas niets an te doen; Marlissa drie keer ivm haar neusamandel: wel iets aan te doen; opnieuw verwijderd; Arlanda ivm haar lengte; geen zorgen over maken groeit nog wel 15 centimeter. Daarnaast tandartsbezoek voor alle kids: Tris, Aiden, Kaelan, Arlanda, Marlissa en Nena geen gaatjes, hartstikke goed dames en heren! Bezoeken aan de schoolartsen voor Fabio en Arlanda. Waarna voor Arlanda opnieuw verwijzing naar de oogarts: nou moesten Kaelan, Marlissa en Rene ook nog, dus maken ze er gewoon een uitstapje van op 2 februari. En tenslotte nog vijf huisartsbezoeken voor diverse milde klachten. Enfin, we hebben ons niet verveeld..... Op naar carnaval.
Hieronder nog wat fotootjes van de afgelopen periode.

   survival in Billybird park Hemelrijk

 

 
Bubbeltje

 

kerstdiner 2011 

5 december 2011

t gedacht, toch gebeurd; een nog langere tijd tussen de vorige update en deze. Natuurlijk ook nu in de tussentijd erg veel gebeurd.We zijn de zomervakantie doorgekomen; Kaelan is nog op kamp geweest, we zijn met z'n allen naar een pretpark/speeltuin (Hemelrijk Billybird) geweest. Na de vakantie gingen de meiden naar hun nieuwe school in Zaltbommel, dat was even wennen, maar ze hebben het heel goed gedaan en doorstaan. Arlanda heeft haar plekje al helemaal veroverd en ook de andere twee hebben al vriendinnen gemaakt.

28 juli 2011

Zo dat is alweer even geleden dat jullie konden lezen over onze belevenissen. En die zijn talrijk.....
Laten we beginnen met Nena's negende verjaardag, op 22 juni. Dat was een leuke dag en oh wonder, ze koos een smulbox (frietjes, kindercola, snack en verrassing) als avondeten.
Op 28 juni werd Guennan gemeten en gewogen op het consultatiebureau; 6100 gram en 61 centimeter. Voor ons een reus, maar heel keurig gemiddeld vergeleken met de andere kindjes van bijna 4 maanden.
2 juli was een bijzondere dag: 's ochtends moest Nena op voor haar A-diploma en 's middags ging Marlissa op voor B(jawel ik hoor u denken, B?? ze had toch net pas A gehaald, dat klopt, maar deze dame ging als een speer!). Twee diploma's op één dag dus. Goed gedaan dames. Na het diploma zwemmen vertrok René met vier kids naar sint Hubert om daar onze pup Dazzle op te halen, een schatje van een teckeltje, die een rat naar de buren moet terug jagen.
Het volgende bijzondere moment was op 5 juli toen Kaelan en Aiden even langs gingen op hun oude school en Tris bij zijn oude kinderdagverblijf. Het was erg leuk om er terug te zijn, maar ook best moeilijk.
Op 7 juli ging Marlissa kijken op haar nieuwe school de Toermalijn in Zaltbommel. Helaas hadden ze op sc hool een foutje gemaakt, waardoor Marlissa van groep 5 naar groep 7 zou gaan en heeft ze meegedraaid in de verkeerde groep.... tja einde van het schooljaar iedereen een beetje moe :-). De school zelf was leuk, rustig en gezellig. Volgend jaar komt Marlissa bij meneer Gerard en juffrouw Marja in groep 6. Naar welke de andere twee meiden naar toe zouden gaan was op dat moment nog niet duidelijk, omdat de toelatingscommissie die toestemming moet geven voor het gaan naar de Toermalijn het belachelijk en raar vond dat de meiden van school moeten veandern omdat de gemeente hun taxi niet wil betalen. Dat hebben ze vrij hoog gespeeld, maar uiteindelijk niet gewonnen, ook Nena en Arlanda zullen naar de Toermalijn gaan na de zomervakantie, maar wanneer precies en hoe de eerste weken zullen verlopen weten we nog niet; ivm de vakanties kunnen we hen nu niet aanmelden.
Op 9 juli had Marlissa afscheid van haar oude school. Nena en Arlanda hadden toen al vakantie. 's Middags volgde ook de rest van de kids.
Tussendoor zijn we nog met Marlissa, Kaelan en Arlanda naar de oogarts geweest. Arlanda hoeft geen bril, Marlissa hoeft geen bril meer en Kaelan hoeft nog geen bril, maar waarschijnlijk wel na de zomervakantie.
14 juli vierden we de verjaardag van Fabio, die op 12 juli 10 geworden was. We hadden cadeautjes, appeltaart en 's avonds, jawel weer een smuldoos. 's Middags kwam ook Juul nog kennismaken, een stagiaire pedagogische werk die zeer waarschijnlijk bij ons komt werken vanaf eind augustus.
Van 16 tot 20 juli hebben we nog even onderdak geboden aan een tweeling van 4.
Kaelan's verjaardag op 17 juli, kon gelukkig gewoon doorgaan was er van het bezoek genoeg aandacht voor hem. Het was een leuke dag. Met als avondeten, ja hoor, wederom een smuldoos.
Op 20 juli had Marlissa een daje uit met mama en oma naar het Dolfinarium. Marlissa heeft het super gehad. Toen ze terugkwam, mocht ze direct door naar ponykamp om de hoek, waar Aiden al een dagje was. De twee meiden hebben het erg leuk gehad. Aiden heeft voor het eerst in haar leven gelogeerd!
Op dit moment zijn de drie meiden op kamp; Nena is op SOR kamp en Marlissa en Arlanda zijn maandag naar op ponykamp van de YMCA gebracht. We zijn benieuwd naar hun belevenissen.

15 juni 2011
Hoera!! Marlissa is 10 jaar!

13 juni 2011
zo er is weer veel gebeurd de afgelopen weken. Waar zullen we 's beginnen....? Bij het huis: het huis is bijna klaar; Ben heeft nog veel schilderwerk en andere klusjes gedaan. Natuurlijk zijn er nog vele, vele dingen die moeten gebeuren, maar er kan goed geleefd worden.
Begin mei is Tris gestart op de peuterspeelzaal hier in Heerewaarden, hij heeft het erg naar zijn zin op zijn nieuwe 'school'.

Iedere week genieten de kinderen van de markt voor de deur. Ze helpen flink mee en kletsen iederreen de oren van het hoofd .
Ook heel belangrijk: Marlissa heeft haar A-diploma gehaald vorige week zaterdag. Maandags erop ging ze met Kaelan samen zwemmen voor B en kreeg zij meteen het briefje voor oefenen met kleren aan voor B mee, super knap!
Arlanda en Marlissa zijn gestart met paardrijden in Dreumel bij de paardenmelkerij. Ze vinden het erg leuk.


Nog meer belangrijk nieuws: morgen komt er gezinsuitbreiding: Fabio komt bij ons wonen. Fabio is bijna 10. Past dus qua leeftijd goed bij de meiden. We zijn benieuwd hoe het hem hier zal vergaan.
Dan is er nog 'de kermis'. Wie dacht dat wij in Gassel dichtbij de kermis woonden moet onderstaande foto maar 's bekijken. Gelukkig geen feesttent hier, dus alleen 'muziek' van de attracties. Wel voor iedereen heel spannend. De botsauto's gingen wel erg hard en sommige kramen waren wel erg duur. Maar de oliebollen en suikerspinnen waren lekker en alle kids zijn weer een (paar) knuffel(s) rijker.
             

 

best hard die botsauto's


Vorige week had Kaelan schoolreisje naar het spoorwegmuseum. Leuk was dat, met de trein er naar toe.
Morgen heeft Marlissa schoolreisje naar Toverland. Marlissa heeft sowieso een leuke week; kermis, schoolreisje, verjaardag en uitje met mama.
Tenslotte ons kleine droppie; ze is alweer drie maanden en doet het erg goed ondanks de drukte en is echt een schatje.
 
alweer 3 maanden oud


1 mei
Belangrijk nieuws!! We hebben opnieuw uitbreiding van het gezinshuis! Sinds 19 april woont Nena bij ons. Nena is 8 jaar. We hopen dat ze het naar haar zin zal hebben, wij zullen daar in elk geval ons best voor doen.
Inmiddels wonen we al drie weken in ons nieuwe huis. De hectiek wordt langzaamaan minder, net zoals de chaos. Maar, o wat moet er nog veel gebeuren. Gelukkig hebben we veel hulp gehad in de eerste weken. Bedankt iedereen nog daarvoor. En nog steeds komen geregeld de timmermannen en schilder/klusjesman langs om dingen af te maken of te verbeteren.

15 april 2011
Verhuisd..... op vrijdagavond 8 april om 19.00 waren we allemaal in Heerewaarden. Dat was niet helemaal de bedoeling, maar de verhuizers hadden alle bedden ingepakt zodat we wel moesten :-(.

 

20 maart 2011

Ja, joepie ze is er ons prinsesje, ons kleine meisje, waar we met z'n allen zo lang op hebben gewacht: Guennan. Een wolk van een baby van 3900 gram.

 Helaas konden we het niet veel eerder op de website zetten omdat de KPN ons maar alvast had afgesloten van internet, alvast voor de verhuizing in april, die ze overigens ook zelf weer geannuleerd hadden. Maar zoals de KPN betaamd, de service is spraakmakend: na 5 dagen hadden we een dongel in huis één voor ons allen, dwz 3 computers.... tja.

Nu weer even terug naar onze pracht. Ze is inmiddels alweer 10 dagen oud en doet het erg goed (haar eerste onderkin is een feit :-)). De andere kinderen vinden haar lief en reageren op hun eigen manier. Het is leuk om te zien hoe ze dat allemaal doen. Marlissa vindt het er leuk en noemt haar snoeziepoezie, waarop Tris steevast reageert: “dat is niet snoeziepoezie, het heet Guennan.”
 

Tris vindt haar errug lief!


Aiden wil haar telkens vasthouden en wil dat Guennan haar vinger in haar knuistje houdt. Arlanda vindt het leuk en meer nog even niet. Kaelan vindt het moeilijk dat er zoveel aandacht naar Guennan gaat, maar vindt haar wel erg lief.

De geboortekaartjes zijn woensdag verstuurd, helaas hebben we er twee teruggekregen van de TNT omdat ze uit de envelop gevallen waren. Dus als iemand een lege envelop met een geboortezegel en een slordig geschreven etiket heeft gehad, wil die zich dan even melden :-).

Nu gaan we door naar het volgende project: de verhuizing. Over 20 dagen wonen we in Heerewaarden. Dat is heel vreemd en bijna niet te bevatten. We hebben er veel zin, vooral omdat we dan meer ruimte hebben en Kaelan en Aiden weer een eigen kamer kunnen krijgen. Heerlijk lijkt het ons om niet meer in de rij te hoeven staan voor de badkamer, haha....

Het plaatsen van foto's op de website lukt niet altijd.  Nu wel. De foto's van de carnaval zijn hieronder nu ook geplaatst.

10 dagen oud

 

4 maart 2011
Nog steeds geen baby....
Wel prachtige carnavalfoto's, die staan hieronder. Marlissa was een prachtige heks bij vertrek, maar te bij terugkomst niet meer, helaas van haar geen foto. Tris was als lieveheersbeestje heel schattig, maar vond het zelf niets, dus van hem ook geen foto. Arlanda zag er prachtig uit met haar roze wimpers en Aiden was een echte diva.


1 maart 2011

Uitgerekende datum van het kleintje. Helaas zit ze nog steeds in de buik...... Oma Anne is gearriveerd om wat ondersteuning te bieden in de opvang van de kids, mocht het moment supreme aanbreken. We zijn onderhand allemaal wel heel nieuwsgierig en hopen dat ze besluit heel, heel snel te komen.

Verder zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de aanstaande verhuizing. Installateur van de brandveiligingstoestanden vastleggen, timmerman regelen, offertes verhuisbedrijven aanvragen en natuurlijk spullen, spullen, spullen die er moeten komen.
Morgen gaan Kaelan en Aiden kijken op hun nieuwe school de tweestromenschool. Leuk en spannend.
In de carnavalsvakantie gaan we de kleuren kiezen voor de kamers.

Over carnaval gesproken, alle kids hebben hun outfit compleet, we zullen proberen vrijdag een mooie groepsfoto te maken en anders kleine groepjes. Alvast een tipje van de sluier oplichten: Arlanda heeft een combinatie van hip en disco, Marlissa gaat als heks, Kaelan als brandweermand, Aiden disco en Tris als lieveheersbeestje (oh, schattig :-)).

Door het slechte weer, eerst de kou daarna de regen en daarna beide, wordt er minder buitengespeeld. Alleen diehard Marlissa probeert het regelmatig en neemt dan één van de jongere kids op sleeptouw. De afgelopen anderhalve week heeft in het teken gestaan van schooltje spelen, waarbij iedereen meedeed en juf Noortje (Arlanda) leuke informatieve en leerzame stukjes schreef voor de leerlingen (Loes, Nico en Noa).

16 februari 2011
De spanning rondom de baby begint nu de boventoon te voeren in huis. De voorspellingen van de kinderen (vorige week donderdag of vrijdag) zijn helaas niet uitgekomen... :-).
Ondanks de dikke buik heeft Miriam een paar records gevestigd op de WII die Arlanda graag wil verbreken. Leuk om haar zo fanatiek daarmee bezig te zien (zolang het maar niet lukt, haha....).
Dinsdag zijn René, Miriam en Tris op de nieuwe school van Kaelan en Aiden gaan kijken. Het lijkt een prettige school. Bij de nieuwe peuterspeelzaal hadden ze een hele 'stoere tractor', waardoor Tris al meteen naar zijn nieuwe school wil.
Vorige week heeft Arlanda gespeeld bij Sterre thuis. Het was kort, maar erg leuk. Een paar dagen later is Monique bij ons komen spelen. Ook dat was kort, maar leuk. Beide voor herhaling vatbaar.
Bij Arlanda in de klas is voor carnaval gekozen voor het thema 'de bloemetjes buiten zetten', met als gevolg dat Miriam al drie dagen 'weet je wat ik wel zou willen zijn? Een bloemetjesgordijn...' in haar hoofd heeft. Bedankt Arlanda :-).
Bij Kaelan en Aiden is het thema van de school 'de playbackshow'.
Bij Marlissa op school is geen thema en mag iedereen komen zoals hij of zij wil.

In huis is het schooltje spelen erg populair. De kamer van Marlissa wordt omgetoverd tot klaslokaal en alle kinderen doen mee. Hartstikke leuk! En nu het weer weer beter is wordt er ook erg veel buiten gespeeld, waarbij de trampoline veruit favoriet is.

Marlissa en Arlanda staan al ingeschreven voor paardrijlessen in Dreumel, een dorp niet ver van Heerewaarden. Aiden en Marlissa staan ingeschreven voor zwemles in Kerkdriel. 14 april moeten ze daar voorzwemmen.
We gaan er even vanuit dat voor Kaelan het zwemmen na 26 februari klaar is. Op dit moment hebben we op woensdag 4 zwemlessen en zijn we van 14.30 tot 18.30 in het zwembad in Grave te vinden.

4 februari 2011
Woensdag zijn we met z'n allen gaan kijken bij het nieuwe huis. Arlanda en Marlissa hebben hun voorkeur uitgesproken voor een kamer en gelukkig kunnen ze allebei in hun eerste keus kamer slapen.
Arlanda viel de 'danszaal' wat tegen, op de foto vond ze 'm (nog) groter lijken.
31 maart krijgen we de sleutel van het nieuwe huis en als alles meezit gaan we 9 april verhuizen. Een drukke, spannende tijd gaan we tegemoet.

Ook op woensdag had Marlissa haar eerste zwemles. Badmeester Gilbert was erg tevreden over haar manier van zwemmen. Ze is gestart met bandje 5, we zijn benieuwd hoe snel ze het volgende bandje krijgt (we denken heel snel).

Tenslotte hebben Kaelan, Aiden en Tris donderdag afscheid genomen op de Buitenschoolse Opvang en het Kinderdagverblijf. Ze hoeven er lekker niet meer naar toe.

Uitspraken van de afgelopen periode:
Tris als reactie op Arlanda's opmerking 'dat zijn leuke schoenen die van Tris': “mijn schoenen zijn niet leuk, die zijn vèt!”
Van Arlanda, nadat Tris in één week met stift op de muur en op zijn trui had getekend: “het is wel dezelfde kleur.”
Nav het langer maken van woorden op een 'd'of 't' (bed is met een 'd' want als je het woord langer maakt zeg je 'bedden'. Miriam: “is hut met een dee of een tee, maakt het maar langer.”Aiden: “Hutspot.”

En dan nog twee leuke foto's:29 januari 2011
Het is bijna niet te geloven, laat staan te bevatten, maar we gaan verhuizen! Donderdagmiddag 17.15 belde de Triodosbank dat ze onze hypotheek willen financieren....
We wachten nu nog op de officiele stukken en dan moet het koopcontract van het huis opnieuw getekend worden, dus we zijn nog even voorzichtig met blij zijn. Maar als het allemaal gaat zoals we denken, dan hebben vlak voor of op 1 april de sleuteloverdracht en dan zullen we rond 15 april verhuizen. Een spannende en drukke tijd gaan we tegemoet.
Woensdagmiddag gaan we even met alle kids kijken. Wie ook vast een kijkje wil nemen kan kijken op de site van de makelaar: www.bijzonderwonen.com of www.funda.nl : Hogestraat 30 in Heerewaarden.

Overig nieuws dan: Marlissa heeft nu ook officieel haar rapport. Zij en wij zijn er tevreden over. Donderdag hebben we Marlissa en Arlanda chocolade muffins gebakken waarvoor tijdens GTST telkens reclame wordt gemaakt :-). Ik moet toegeven, ze waren erg lekker. Morgen bakken we de caramel variant.

26 januari 2011
helaas hebben we nog geen goed nieuws te melden van de banken. De rabobank is wel positief maar wil nog meer informatie. De Triodosbank is in principe akkoord, maar wacht nog op de goedkeuring van een borgstelling door de overheid. En zo staan we weer (nog steeds) in de wachtstand (niet onze favoriete stand).

Met de kids gaat het nog steeds goed. Er wordt volop met elkaar gespeeld. Nu het weer wat minder koud is, wordt er ook lekker buitengespeeld.
Arlanda had een mooi rapport en dat van Marlissa ziet er ook mooi uit, maar dat heeft ze zelf nog niet gezien.
Gister heeft Marlissa 'voorgezwommen' bij het zwembad in Grave. Nu is het afwachten welk bandje ze krijgt en hoe snel ze op kan voor A.
Kaelan en Aiden zijn met de bus naar een marionettenvoorstelling geweest met school, het was erg leuk.

Kaelan heeft vandaag bij het zwemmen zijn 'briefje' voor diploma B gekregen. Dat betekent dat hij zeer waarschijnlijk 26 februari op mag voor B! Hartstikke goed!

18 januari 2011
Zaterdag hebben we even gestad, Arlanda, Marlissa, Kaelan en Miriam. De meiden (ook Aiden) hebben weer mooie speldjes, elastiekjes en haarbanden voor in hun haar. Het broodje dat Arlanda vervolgens had besteld bij het Hoogstraatje in Nijmegen was met ongeveer 35 centimeter net iets te groot voor d'r :-).
Zondagmiddag kregen René en Miriam een dansvoorstelling. Kaelan was presentator en de meiden dansten. Tris was het hiermee niet helemaal eens en besloot ook mee te dansen. Ze hadden de dansjes helemaal zelf ingestudeerd. Het was een succes. Hieronder een kleine impressie.14 januari 2011
Alweer een week voorbij waarin we elkaar weer wat beter hebben leren kennen. Alle kinderen gaan nu weer naar school, dat is 's ochtends een heel georganiseer, maar loopt best goed. Met name Arlanda en Marlissa zijn erg zelfstandig 's ochtends en regelen alles zelf. Knap hoor.
Sinds dinsdag wordt Marlissa ook opgehaald door de taxi en hoewel ze (iets) dichterbij naar school gaat dan Arlanda, wordt ze een kwartier vroeger opgehaald, om half acht(!). Het is een lange rit voor haar, we hopen dat het taxibedrijf daar nog iets op verzint.
Kaelan en Aiden hebben hun schoolritme ook weer goed opgepakt en alweer volop afgesproken met vriendjes en vriendinnetjes.
De Uggs van Arlanda zijn aangekomen. Ze heeft ze bijna dag en nacht aan .Tenslotte heeft Miriam gister haar laatste werkdag bij Bureau Jeugdzorg gehad en kan ze -eindelijk- René gaan helpen thuis. De kinderen hadden WELKOM THUIS op de ramen geplakt. Geweldig thuiskomen.

6 januari 2011
Gister was de open avond van de nieuwbouw van SBO de Dijk in Druten, waar Arlanda naar toe gaat. Het is een mooi gebouw en de klaslokalen zijn voorzien van allerlei nieuwe snufjes. Van de juf van Arlanda kregen we twee websites namen mee, voor leuke leerspelletjes.
Vandaag zijn Arlanda en Miriam er -eindelijk, want het was niet gemakkelijk :-) -eindelijk in geslaagd een nieuwe vissenkom voor Arlanda te kopen. Haar visjes kunnen nu naar hartelust rondzwemmen.

 

5 januari 2011
Allereerst voor iedereen die ze nog van ons heeft gekregen de beste wensen voor 2011.
Zoals als een beetje gevreesd, is het ritme van de middelste vakantieweek zoekgeraakt nu we weer met twee schema's te maken hebben.
Arlanda wordt 's ochtends met een chique taxi opgehaald. Marlissa wordt door Rene en Miriam nog gehaald en gebracht naar school. de Windroos in Nijmegen.

29 december 2010
We beginnen een beetje een ritme te ontwikkelen nu ook Kaelan en Aiden vakantie hebben. Helaas nog een maar paar dagen en dan moeten Arlanda en Marlissa alweer naar school. Jammer dat de vakanties niet gelijk lopen.
De kerstman heeft hier een WII gebracht, daar maken met name de grote meiden gretig gebruik van. De jongere kinderen vinden het geweldig om te kijken en af en toe zelf ook te spelen.
Behalve op de WII wordt er ook leuk samengespeeld. De Kapla, auto's (jawel :-)) en doktersspullen zijn populair. Van de Kapla worden de mooiste bouwwerken gemaakt.

25 december 2010
Ons kerstdiner vanavond was een chocoladefontein. Het was een groot succes. De kinderen vonden het erg leuk en lekker. Kaelan sprak volgens mij namens alle kinderen toen hij zei: "dit is heel gezellig, hè mama."

23 december 2010
Ook Marlissa woont nu ook in Driestroomhuis de Brug. We hopen dat ze hier met veel plezier zal wonen. Wij zullen daar in elk geval ons best voor doen.
Arlanda brengt deze kerst niet bij ons door; zij logeert drie nachtjes bij Jan en Thea. We zullen haar missen, maar weten ook dat ze het naar haar zin zal hebben bij Jan en Thea (helemaal omdat er een baby'tje van 2 maanden bij hen logeert:-)).

20 december 2010
De volgende mijlpaal: vandaag komt Marlissa bij ons wonen. Door de sneeuw, hoe mooi ook, is haar komst wat vertraagd. We kijken naar haar uit.

18 december 2010
Vandaag is Arlanda bij ons komen wonen. Voor iedereen spannend en natuurlijk het meest voor Arlanda zelf. Haar kamertje hebben we ingericht met al haar spulletjes. Het ziet er gezellig uit.
Nu gaan we allemaal aan elkaar wennen, Arlanda aan onze eigenaardigheden :-) en wij aan de dingen die Arlanda bijzonder maken.

21 november 2010
Het is spannend. Heel binnenkort gaan we dan eindelijk echt beginnen. We hebben er ontzettend veel zin in!