Kind / jongere

Voor de kinderen
Als je niet bij je ouders kunt wonen is het belangrijk dat je ergens kunt wonen waar je je prettig voelt. Daarom gaan we eerst kennismaken. Dat gaat bij ons als volgt: eerst kom je met je (gezins-)voogd en/of je ouder(s) met de gezinshuisouders (René en Miriam) kennismaken. De tweede keer kom je wat langer en maak je kennis met de kinderen die bij ons wonen. De derde en laatste keer kom je een nachtje logeren. Als dat allemaal goed gaat en bevalt, is de kans groot dat jij en wij het prettig vinden dat je bij ons komt wonen.

Wonen en dan?
Als je bij ons komt wonen krijg je een eigen kamer waar een bed, kast en bureau staan. Samen met jou richten we de kamer verder in met jouw spulletjes.
De eerste weken zullen we aan elkaar moeten wennen. Bij ons gelden bepaalde regels die je misschien niet kent, of vreemd vindt. Of we doen dingen anders dan jij gewend bent. En wij moeten ook wennen aan hoe jij bent, hoe dingen doet, wat je kunt en hoe je reageert. Als we aan elkaar gewend zijn gaan we kijken wat de belangrijkste dingen zijn die jij goed kunt en die voor jou moeilijk zijn. We maken dan een plan om daaraan te gaan werken.

Tenslotte vinden het belangrijk dat je je prettig voelt en dingen kunt doen die je leuk vindt.

 

                                 leuke dingen doen in de tuin of binnen